Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a sikeres Kastélyszalon rendezvényünk folytatódik! Az új sorozat első eseményére október 20-án kerül sor, az alábbi meghívó szerint. A szalon vendége gróf Széchenyi Kálmán. Mindenkit szeretettel várunk!

Tisztelt Látogatóink!

A Kubinyi Fernc Múzeum az őszi hosszú hétvégéken az alábbiak szerint tart nyitva: 

Október 20-21-22-23 (szombat-vasárnap-hétfő-kedd): mind a négy nap 10-16 óra között.

November 1. (csütörtök): zárva

November 2-3-4 (péntek-szombat-vasárnap): mindhárom nap: 10-16 óra között.

A Petőfi Irodalmi Múzeum, közelebbről Thuróczy Gergely muzeológus jóvoltából a 75 éve elhunyt Rejtő Jenőt megidéző kiállítás nyílt a Múzeumban. A sikeres megvalósulást Smelkó István szervezte. A tárlat június 23-án, a Múzeumok Éjszakáján kísérő rendezvényekkel övezett bemutatása az egyik fő eseménysor volt.

Kedves Múzeumbarátok!

Az őszi rendezvénysorozatunk első eseményén, 2018. szeptember 21-én este 6 órai kezdettel Georg Friedrich Händel-re emlékezünk. 

A részletekért kérjük kattinsanak. Mindenkit szeretettel várunk!

A szentlőrinckátai földműves családból származó Balázs Lajos a szécsényi mezőgazdasági iskolában tanult 1958 és 1963 között. A ferencesektől elvett, és iskolává, kollégiummá alakított kolostorépület légköre hatással volt az ifjúra, és később is vissza-visszajárt városunkba. Az 1970-es évek elejétől a közelmúltig Szentendrén élt. Ott Kovács Margit művészete ragadta magával, akinek alkotásait az egyetemes művészet legkiválóbbjai közé sorolja. Kerámiáit keresni és vásárolni kezdte a műtárgypiacon. 2016-tól immár negyedik alkalommal ajándékoz plasztikákat a Kubinyi Ferenc Múzeumnak egy önálló gyűjteményi egység és állandó kiállítás megalapozása céljából.