Tisztelt Meghívottunk!

Napjainkban talán újra, egyre inkább megérezzük, hogy a pusztán és önmagában emberi mentalitás, gondolkodás és cselekvés nem vezet igazi megoldásra, nem teljesíti be emberi hivatásunkat. A modern kor előtti ember általában Isten és ember lét-kapcsolatában érzékelte önmagát, mint teremtmény.

Tisztelt Sportbarát Honfitársaink!

Ezúton hívjuk Önöket a magyar labdarúgásról szóló fénykép-kiállítás megnyitójára az MNM Kubinyi Ferenc Múzeum kastély épületébe szeptember 8-án délután 4 órára. 

Nyári napforduló - Szent Iván ünnep - Múzeumok éjszakája a szécsényi kastélyban június 25-én szombaton 17-24 óráig.

Értékes programokra hívjuk Önöket: kultúra és gasztronómia meseszép környezetben. Hagyományos viseletek bemutatója leány, asszony, esküvői pár, család kategóriákban értékes jutalmakkal - még lehet jelentkezni.

Tisztelt Meghívott Vendégünk!
 
Az MNM Kubinyi Ferenc Múzeum kastély ingatlanának utolsó arisztokrata tulajdonosa volt a 130 éve született báró Lipthay Béla, az ősi Nógrád megyei birtokos család sarja. Ő a Palóc Múzeum kiváló muzeológusa volt évtizedeken át, a rovartan, különössen a lepkék, és az ősbotanika avatott kutatója és gyűjtője.
Tiszteletére jubileumi kiállítás készül, amelyet L. Simon László úr, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója nyit meg július 16-án, szombaton délelőtt 11 órakor. Tisztelettel hívjuk és várjuk Önöket a csatolt meghívó szerint!

Minden esztendőben május 2. szombatja a nemzeti és történelmi emlékhelyek napja. Az MNM Kubinyi Ferenc Múzeumának helyt adó szécsényi Forgách-Lipthay kastély 2011. óta II. Rákóczi Ferenc 1705. évi szécsényi országgyűlésének történelmi emlékhelye. 2013 óta a szécsényi Ferences kolostorral közösen képviselik a fejedelemválasztó országgyűlés emlékét.