Tisztelt Vendégeink!

Dr. Márfi Gyula emeritus veszprémi érsek: Hazánk és Európa jövője című előadása és könyvbemutatója most a legaktuálisabb. Várjuk Önöket december 7-én, kedden délután 5 órára, a MNM Kubinyi Ferenc Múzeumába.

1921. november 30-án, vagyis épp 100 éve született Szécsény és környékének kiváló helytörténésze, a vidék honismereti mozgalmának alapítója és éltetője, a szécsényi Honismereti Kör megszervezője. A hónap műtárgya kiállításunk a Kubinyi Ferenc Múzeum Régészeti Gyűjteményének ajándékozott tárgyaiból válogatott néhányat.

Kedves meghívott Vendégeink!

2021. október 21-én délután 5 órakor újra folytatódik a MNM Kubinyi Ferenc Múzeumának Kastély Szalon beszélgetős rendezvénye. Meghívott előadónk és beszélgetőtársunk Barsi Balázs Széchenyi-díjas ferences szerzetes.

1683. november 10-én Szécsény keresztény szabadságra juthatott, a város élete megújulhatott, és a ferences barátok visszatérhettek a lelkeket pásztorolni. Ebben Sobieski János lengyel király és vitézei elévülhetetlen érdemeket szereztek. 

Kedves Látogatóink, 

sok szeretettel invitáljuk Önöket 2021. október 3-ra a MNM Kubinyi Ferenc Múzeumába, hogy együtt emlékezzünk Szécsény neves szülöttjére, Haynald Lajos bíborosra. A Teremtő dicsőítése címmel 10 órától emlékkonferenciát tartunk a Pro Arte et Natura szervezésében és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. Várjuk Önöket a csatolt meghívó szerint.