A felújított épületben 2006-ban készült el a Múzeum régészeti gyűjteményét bemutató kiállítása: „Tárgyakba zárt múlt” címen. A kiállítás az őskor két időszakába kalauzolja a látogatókat.

Részletfotó a "Vár állott..." - vártörténeti című kiállításból

A Vár állott c. tárlat a középkori nógrádi várakat mutatja be, s nemcsak az álló épületeket, romokat, hanem az elpusztult objektumokat is az előkerült leleteken és maketteken keresztül.

A kiállítás fókuszában a Rákóczi-szabadságharc két fontos, Nógrád megyében zajló eseménye áll: az 1705-ben Szécsényben megtartott országgyűlés, valamint az 1710 januárjában, Romhány és Érsekvadkert mezején lezajlott ütközetként ismert sorsdöntő csata.

19. század végi kastélybelső női lakosztálya

Az állandó kiállítások utolsó három termében egy XIX. század végi kastélybelső női lakosztálya látható, amely elsősorban a korszak lakáskultúrájának jellegzetességeit mutatja be. Másik fontos célja a kiállításnak, hogy az impozáns barokk kastély egykori enteriőreiből, hangulatából egy kis ízelítőt mutasson be a látogatók számára. A kastély sorozatos tulajdonváltásai miatt Pulszky Ágost és neje, Figdor Hermina birtoklásának idejét tudtuk leginkább rekonstruálni, akik nyári lakként használták az épületet. A három kisebb teremből álló lakosztályt egy női szalon, olvasószoba és hálószoba bemutatásával valósítottuk meg.