Események

Múzeumok Éjszakája 2015

Felhívás

SZENT IVÁN SZÉPEI - viselet bemutató Szécsényben

Június 20-án, a szécsényi múzeumok éjszakáján viselet bemutató és vetélkedő kerül megrendezésre a Kubinyi Ferenc Múzeumban. Szent Iván ünnepünk mottója: MINDEN AMI FÉNYES, MINDEN AMI NAPOS, MINDEN, AMI VILÁGOS. A viseletekben is e világos karakter bemutatását várjuk. Hiteles viselet bemutatására leány, menyasszony és menyecske kategóriában kerül sor. Bármelyi magyar, nemzetiségi és etnikai népcsoport viselete bemutatható.

A hagyományból merített egyéni öltözetben is lehet jelentkezni a bemutatóra, itt a vetélkedés külön csoportban történik.

Várjuk a jelentkezőket, hogy akár palóc vagy például kalotaszegi, akár cigány vagy szlovák, német viseletben vegyenek részt a Szent Iván Szépei bemutatón és vetélkedőn.  A résztvevőktől azt várjuk, hogy bemutatják viseletüket, hogy mikor kapta (hány évesen, milyen alkalomra), ki készítette, milyen alkalmakra ölti magára, hányféle népviselete van. Arról is hallani szeretnénk, hogy mit tud Szent Iván ünnepéről? Persze ez nem vizsga, a legfontosabb, hogy ünnepi jó kedv legyen, s az egész viselet bemutatót ilyennek tervezzük. Kísérő muzsikát lehet hozni, de mi is biztosíthatunk. A jelentkezéseket kérjük a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre elküldeni vagy a 06 20 969 6305 illetve 06 32 370-143 telefonszámot hívni.